جستجو

پیتزا از قدیم تا به امروز

پیتزا

امروز اینجاییم تا در مورد تاریخچه پیتزا صحبت کنیم ببینم چطوری به وجود اومده و اولین بار به چه طرزی پخته می شده و امروزه به چه روشی پخته میشود پیتزاها در سراسر جهان . قطعا براتون جالب خواهد بود پس تا اخر این مقاله همراه ما باشید . 

 

تاریخ پیتزا

تاریخ پیتزا از دوران باستان آغاز شده و زمانی بود که فرهنگ های مختلف باستان به روش خود نان درست میکردند و روی ان نان خوراکی های خود را میریختند و میخوردند . بله اونطور ها هم که فکر میکردید نیست اصلا ترکیبات پیتزا همچین چیزی نبوده میتونسته از هر خوراکی باشه . اما پیتزا های امروزی از قرن 18 یا از اوایل قرن 19 در ناپل ایتالیا برای اولین برای شروع به تهیه پیتزا های امروزی کردند .

کلمه پیتزا برای بار اول در سال 977 میلادی در گائتا و به طور پیوسته در ایالت های دیگر ایتالیا رواج پیدا کرد. با شروع جنگ جهانی دوم سربازان متفقین با پیتزا بیشتر اشنا شدند و باعث شهرت بیشتر پیتزا شد .

 
 

منشا

باستان شناسان فرانسوی و ایتالیایی نان پخته شده با قدمت ۷۰۰۰ سال را در ساردینیا یافته‌اند.[۴] غذاهایی مانند پیتزا از دوران باستان تهیه می‌شده‌اند. اسناد حاکی از این است که مواد مختلفی برای ایجاد طعم به نان اضافه می‌شده‌است.

  • در قرن ششم قبل از میلاد، سربازان هخامنشی که تحت امر داریوش بزرگ خدمت می‌کردند، نان‌های پهن شده و مسطح خود را که روی آن پنیر و خرما قرار داده بودند، روی سپرهای جنگی خود می‌پختند.[۵][۶]
  • در یونان باستان، افراد یک نان مسطح و پهن شده به‌نام پلاکوس[b][۷] درست می‌کردند با موادی مانند گیاهان، پیاز، پنیر و سیر طعم‌دار می‌شده‌است.[۸]
  • اولین اشاره به پیتزا به‌عنوان غذا در انه‌اید (حدود ۱۹ سال قبل از میلاد) رخ داده‌است، هنگامی که سلنو[c]، ملکه هارپی، پیش‌بینی می‌کند که تروجان‌ها تا زمانی که مجبور نشوند از گرسنگی میز غذای خود را بخورند، صلح نمی‌کنند.[۹]

برخی از مفسرین پیشنهاد کرده‌اند که منشا پیتزا می‌تواند با پیزارل[d] ارتباط داشته باشد، غذایی که توسط یهودیان رومی پس از بازگشتن از کنیسه به‌عنوان کوشر در عید پسح پخته شده و مصرف می‌شده‌است.[۱۰] آبا ابن، پیشنهاد کرده‌است که پیتزای مدرن و امروزی برای اولین بار در ۲۰۰۰ سال قبل و زمانی که سربازان رومی پنیر و زیتون را به نان مصا اضافه کرده‌اند، تهیه شده‌است.[۱۱]

امروزه علاوه بر پیزا، غذاهای دیگری نیز وجود دارد که بر اساس نان پهن و مسطح تهیه می‌شوند و قدمت آنها به دوران باستان باز می‌گردد که برخی از آنها عبارت‌اند از: فوچا (قدمت آن ممکن است به تمدن اتروسک برسد)، ماناکیش[e] متعلق به سرزمین شام، کوکا[f] نانی شیرین و طعم‌دار متعلق به کاتالونیا، والنسیا و جزایر باسک، نان پیتا متعلق به یونان، لپینجا[g] متعلق به بالکان و رومانا[h] متعلق به ناحیه رومانا-امیلیا[i] در ایتالیا.[۱۲]

 

پیتزا در کانادا

اولین مغازه پیتزافروشی در کانادا، در شهر مونترال و در سال ۱۹۴۸ شروع به‌کار کرد.[۱۵] در اواخر دهه ۱۹۵۰ میلادی، اولین تنور پیتزاپزی وارد کانادا شد.[۱۶] پیتزا کم‌کم و در طی دهه ۱۹۶۰ میلادی در این کشور محبوب شد که این موضوع موجب افزایش تعداد پیتزافروشی‌های موجود در سراسر کانادا شد.

 

پیتزا در آمریکا

برای اولین‌بار در اواخر قرن نوزدهم بود که پیتزا از طریق مهاجرین ایتالیایی وارد آمریکا شد.

 

خلاصه

باستان شناسان فرانسوی و ایتالیایی نان پخته شده با قدمت ۷۰۰۰ سال را در ساردینیا یافته‌اند.[۴] غذاهایی مانند پیتزا از دوران باستان تهیه می‌شده‌اند. اسناد حاکی از این است که مواد مختلفی برای ایجاد طعم به نان اضافه می‌شده‌است.

  • در قرن ششم قبل از میلاد، سربازان هخامنشی که تحت امر داریوش بزرگ خدمت می‌کردند، نان‌های پهن شده و مسطح خود را که روی آن پنیر و خرما قرار داده بودند، روی سپرهای جنگی خود می‌پختند.[۵][۶]
  • در یونان باستان، افراد یک نان مسطح و پهن شده به‌نام پلاکوس[b][۷] درست می‌کردند با موادی مانند گیاهان، پیاز، پنیر و سیر طعم‌دار می‌شده‌است.[۸]
  • اولین اشاره به پیتزا به‌عنوان غذا در انه‌اید (حدود ۱۹ سال قبل از میلاد) رخ داده‌است، هنگامی که سلنو[c]، ملکه هارپی، پیش‌بینی می‌کند که تروجان‌ها تا زمانی که مجبور نشوند از گرسنگی میز غذای خود را بخورند، صلح نمی‌کنند.[۹]

برخی از مفسرین پیشنهاد کرده‌اند که منشا پیتزا می‌تواند با پیزارل[d] ارتباط داشته باشد، غذایی که توسط یهودیان رومی پس از بازگشتن از کنیسه به‌عنوان کوشر در عید پسح پخته شده و مصرف می‌شده‌است.[۱۰] آبا ابن، پیشنهاد کرده‌است که پیتزای مدرن و امروزی برای اولین بار در ۲۰۰۰ سال قبل و زمانی که سربازان رومی پنیر و زیتون را به نان مصا اضافه کرده‌اند، تهیه شده‌است.[۱۱]

امروزه علاوه بر پیزا، غذاهای دیگری نیز وجود دارد که بر اساس نان پهن و مسطح تهیه می‌شوند و قدمت آنها به دوران باستان باز می‌گردد که برخی از آنها عبارت‌اند از: فوچا (قدمت آن ممکن است به تمدن اتروسک برسد)، ماناکیش[e] متعلق به سرزمین شام، کوکا[f] نانی شیرین و طعم‌دار متعلق به کاتالونیا، والنسیا و جزایر باسک، نان پیتا متعلق به یونان، لپینجا[g] متعلق به بالکان و رومانا[h] متعلق به ناحیه رومانا-امیلیا[i] در ایتالیا.[۱۲]